› e-shop › Vína z moravy › Bílá › Ch. C. André
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Víno zrálo 9 měsíců ve středně vypalovaných francouzských sudech. Víno je velmi mohutné ve vůni s tóny hřebíčku, chlebové kůry a vanilky. Chuť je plná s projevem dubového dřeva. V průběhu konzumace se postupně otevírá, a proto je vhodná na dekantaci.
“Vážený milovníku vína, dostává se Vám do rukou biovíno, které bylo vyrobeno z hroznů získaných z vinné révy pěstované bez použití chemických přípravků a podle pravidel ekologického zemědělství. Samotné zpracování a celá výroba tohoto biovína pak probíhá bez použití šlechtěných kvasinek, enzymů a jiných stabilizačních látek. Výsledkem je pak víno přírodní, bohatší v chuti a překvapí Vás svou kořenitostí a elegancí pramenící přímo z přírody.”
Víno z hroznů výjimečného ročníku má světle žlutou barvu. Bohaté aroma vyzrálých broskvích a meruněk je v harmonii s intenzivní chutí broskvového kompotu, přezrálého angreštu a svěží citrusovou kyselinkou v dochuti.
Šlechtění odrůdy Pálava bylo započato na naší Šlechtitelské stanici a dokončeno v Perné. Jde o křížení odrůd Tramín červené a Müller Thurgau. Pálava má slámově žlutou barvu. Elegantní medová aromatika s nádechem rebarbory a čajové růže. Ve sladké kořenitě chuti najdeme vanilku, pomerančovou kúru, mango a hrozinky
Víno se sytě zlatou barvou má bohatou vůni s tóny žlutého ovoce, převážně hrušek s přezrálým banánem. Chuť je lahodná a dlouhá zakončená výrazným zbytkem cukru.
Víno se světle zelenožlutou barvou má velmi bohatou vůni. Najdeme zde čerstvou hluchavku, černý rybíz a list ostružiníku. Minerální chuť angreštového kompotu a šťávy z černého rybízu je příjemně osvěžující. Rmut pro tento Sauvignon byl dny macerován při teplotě 5 stupňů Celsia.
Víno je jiskřivě zlatavé barvy s výraznou viskozitou. Vůně je čistá intenzivní, jemně kořenitá, s nádechem červených růží. V chuti je bohaté, kořenité, s příjemným zbytkovým cukrem. Víno má dlouhé a elegantní doznívání.
Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky má příjemnou aromatiku slaměnek, sušeného sena s lehkým nádechem akátového květu. V chuti se snoubí čerstvý telený pepř, květnatost louky a osvěžující zelené broskve. Rmut pro tento výjimečný Veltlín byl 5 dnů macerován při teplotě 5°C.